ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Μετάβαση στο περιεχόμενο

2013-2014

Εκδηλώσεις

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013
- ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014)


28/11/2014: Οι Σχολικές Σύμβουλοι ΠΕ02 Μεσσηνίας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Μεσσηνίας διοργάνωσαν επιμορφωτικό σεμινάριο για την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία την Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014 στο 4ο ΓΕΛ Καλαμάτας και ώρα 5.00 - 8:00 μ.μ.
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιείχε τις εξής εισηγήσεις:
1. "Έπος και Τραγωδία: από την Ιλιάδα στην Οδύσσεια" (Δ. Ν. Μαρωνίτης)
2. Δοκιμή ενδογλωσσικής μετάφρασης και ερμηνευτικής ανάλυσης στην "Αντίστροφη Τάξη" : Ξενοφώντος Ελληνικά, Βιβλίο 2, Κεφάλαιο 2: "Η εκτέλεση του Θηραμένη"
(Βασίλης Μπαζάνης).
3. "Ιστορίες και αναπαραστάσεις για την αυτοχθονία των Αθηναίων-θεωρητικό πλαίσιο" (Λάμπρος Πόλκας)
Ακολούθησε ανοιχτό εργαστήριο εφαρμογής της πρότασης του κ. Λ. Πόλκα με αξιοποίηση Νέων Τεχνολογιών.

20/11/2014: Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας, η Κίνηση πολιτών Καλαμάτας, η Φιλοσοφική ομάδα Καλαμάτας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέδουσας πραγματοποίησαν εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα της Φιλοσοφίας την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014, στις 8 το βράδυ στο ξενοδοχείο REX. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Θεοδόσιος Πελεγρίνης, καθηγητής φιλοσοφίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην πρύτανις του ΕΚΠΑ από το Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι τον Αύγουστο του 2014, με θέμα: " Φιλοσοφία και Ζωή".

12/10/2014: Την Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014, 8:30 το βράδυ, στην Κεντρική σκηνή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας εκδήλωση αφιερωμένη στον ποιητή Κωστή Παλαμά. Προβλήθηκε το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του Σταμάτη Τσαρουχά "Ο εθνικός Κωστής Παλαμάς, το υπέρτατο λουλούδι του λόγου" το οποίο αναφέρεται στη ζωή και το έργο του μεγάλου μας ποιητή, φωτίζει άγνωστες πτυχές της ζωής του καθώς και την κοινωνικοπολιτική ιστορία της χώρας μας από το 1865 έως το 1943. Παραβρέθηκαν ο σκηνοθέτης Σταμάτης Τσαρουχάς, ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης και ο επιστημονικός σύμβουλος Ανδρειωμένος Γιώργος, καθηγητής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, για συζήτηση με το κοινό.

22/10/2014: Οι σχολικές σύμβουλοι φιλολόγων Μεσσηνίας Σταθοπούλου Δήμητρα και Βασιλική Σακκά, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Μεσσηνίας, οργάνωσαν ημερίδα στις 22 Οκτωβρίου 2014, στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας και ώρα 5:00-8:00 μ.μ., για τη Λογοτεχνία. Εισηγήτριες της ημερίδας ήταν η Αγάθη Γεωργιάδου, με θέμα "Κ.Ν.Λ. Β΄ Λυκείου: Μια περιδιάβαση στα λογοτεχνικά ρεύματα και την Ιστορία της Λογοτεχνίας από τη γενιά του 1880 ως και τη γενιά του 1930" και η Βασιλική Δεμερτζή, με θέμα "Προτάσεις και μεθοδολογικά εργαλεία για την προσέγγιση της Νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας Α΄ Λυκείου". Η ημερίδα πλαισιώθηκε με εργαστήρια 25 ατόμων για κάθε επιμέρους θέμα, με προτεραιότητα εγγραφής.

17/10/2014: Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας την Παρασκευή,17 Οκτωβρίου 2014, 8:00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με αφορμή το μυθιστόρημα της Ρέας Γαλανάκη "Θα υπογράφω Λουί", το οποίο μελέτησε η Λέσχη Ανάγνωσης του Συνδέσμου, πραγματοποίησε εκδήλωση αφιερωμένη στο ιστορικό μυθιστόρημα και στον Ανδρέα Ρηγόπουλο, στον οποίο αναφέρεται το μυθιστόρημα της κ. Γαλανάκη. Ομιλήτριες ήταν η Βασιλική Σακκά, σχολική σύμβουλος φιλολόγων, με θέμα εισήγησης "Ιστορικό μυθιστόρημα και εκπαίδευση" και η Μαρία Τσαγκαράκη, πρόεδρος του Συνδέσμου, που παρουσίασε τη συναρπαστική ζωή του ρομαντικού ποιητή, ριζοσπάστη επαναστάτη και φλογερού πατριώτη Ανδρέα Ρηγόπουλου. Η συγγραφέας παρευρέθηκε στην εκδήλωση, μίλησε για τον ήρωά της και απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού.

04/05/2014: O Δήμος Καλαμάτας & ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας οργάνωσαν τα Στ΄ Πολυδούρεια, την Κυριακή 4 Μαΐου 2014, στις 20:00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Καλαμάτας, που ήταν αφιερωμένα στην πρώτη Eλληνίδα υπερρεαλίστρια ποιήτρια
Μάτση Χατζηλαζάρου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν εισηγήσεις και προβλήθηκαν βίντεο για τη ζωή και το έργο της τιμώμενης ποιήτριας ενώ απαγγέλθηκαν ποιήματά της.Στην εκδήλωση συμμετείχε φιλικά ο Μουσικός ΄Ομιλος Καλαμάτας "ΟΡΦΕΥΣ".

03/04/2014: Από κοινού στην Ελένη Κοφτερού, για την ποιητική της συλλογή "Γράμμα σε γενέθλια πόλη" και στη Δήμητρα Αγγέλου, για τη συλλογή ποιημάτων "Στάζουν μεσάνυχτα", απένειμε ομοφώνως το βραβείο ποίησης "Μαρία Πολυδούρη" για το 2014 η αρμόδια επιτροπή μεταξύ 27 συμμετοχών. Το βραβείο επιδόθηκε την Κυριακή 4 Μαΐου 2014, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στα πλαίσια των Στ΄ Πολυδούρειων, που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη Μάτση Χατζηλαζάρου, την πρώτη Ελληνίδα υπερρεαλίστρια.

18/03/2014:
O Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας στα πλαίσια ποιητικής βραδιάς για την
Παγκόσμια Hμέρας της Ποίησης, που διοργάνωσε την Τρίτη 18 Μαρτίου 2014 στις 08:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Καλαμάτας, τίμησε την ποίηση του Τάσου Πορφύρη. Για τον ποιητή και το έργο του μίλησαν ο κριτικός λογοτεχνίας Γιάννης Κουβαράς, η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας Τσαγκαράκη Μαρία και ο Γενικός Γραμματέας του Μπαζάνης Βασίλειος. Για την παγκόσμια ημέρα ποίησης μίλησαν η αντιπρόεδρος του συνδέσμου Μίνα Σταθοπούλου ενώ την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά ο Στάθης Γυφτάκης (πιάνο) και η Κατερίνα Παλαιολόγου (τραγούδι).

15/03/2014:
Το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις», ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας και οι εκδόσεις Μεταίχμιο με αφορμή την έκδοση του καινούργιου βιβλίου της Άλκης Ζέη «Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο», διοργάνωσαν εκδήλωση προς τιμήν της ποιήτριας το Σάββατο 15 Μαρτίου στις 08:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Για τη ζωή και το έργο της ποιήτριας μίλησε η Χαρά Νικολακοπούλου, ταμίας του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας και η Μαρία Στασινοπούλου, συγγραφέας - κριτικός λογοτεχνίας.Η Αλκη Ζέη στο τέλος απάντησε στις ερωτήσεις του κοινού και υπέγραψε αντίτυπα.

08/03/2014:
O Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας, με την ευκαιρεία του εορτασμού της Hμέρας της Γυναίκας, διοργάνωσε το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 στις 06:30 μ.μ. στα γραφεία του στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας εκδήλωση με την παρουσία της ποιήτριας Αγγελικής Σιδηρά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η ποιήτρια μίλησε για τη ζωή και το έργο της ενώ η πρόεδρος του συνδέσμου κυρία Τσαγκαράκη Μαρία σχολίασε το ποιητικό έργο και ανέγνωσε ποιήματά της Αγγελικής Σιδηρά.

11/01/2014: Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας το Σάββατο, στις 11 Ιανουαρίου 2014, διοργάνωσε θεατρική εξόρμηση στην Αθήνα για την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου "Φλαντρώ" του Παντελή Χορν, σε σκηνοθεσία της Λυδίας Κονιόρδου με την ίδια στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η αναχώρηση έγινε στις 2:00 το μεσημέρι του Σαββάτου ενώ η παράσταση άρχισε στις 6 το απόγευμα στο ΚΤΗΡΙΟ ΤΣΙΛΕΡ - ΣΚΗΝΗ "ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ". Της παράστασης προηγήθηκε επίσκεψη στην έκθεση ζωγραφικής του καλαματιανού Δημήτρη Τζαμουράνη, από τους σπουδαιότερους Έλληνες ζωγράφους της διασποράς, στο μουσείο Φρυσίρα στην Πλάκα.

14/12/2013: Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας διοργάνωσε το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Καλαμάτας, στις 07:30μ.μ. εκδήλωση αφιερωμένη στην πόλη της Καλαμάτας με θέμα: "Η πολιτιστική φυσιογνωμία της Καλαμάτας από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα" με ομιλητές τους Κ. Νάντια Σερεμετάκη, Αν. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα "Πολιτισμός και Παιδεία στην Περιφέρεια:Το Παράδειγμα της Μεσσηνίας", Μπαζάνη Βασίλειο, φιλόλογο, γενικό γραμματέα του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας, με θέμα "Η πολιτιστική φυσιογνωμία της πόλης από το 1885 μέχρι το 1980" και Δημοπούλου Δήμητρα, φιλόλογο, μέλος του Δ.Σ. του παραπάνω συνδέμου, με θέμα "Η πολιτιστική φυσιογνωμία της πόλης από το 1980 μέχρι το 2010". Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε σύντομη εισήγηση για επιλεγμένους συλλόγους, όπως το Λύκειο των Ελληνίδων, τη Λαϊκή Βιβλιοθήκη, τον ΟΡΦΡΕΑ, τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο, το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο και το Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας.

07/12/2013: Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας διοργάνωσε βιωματικό σεμινάριο τεσσάρων ωρών το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 09:00 π.μ. στο 2ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας με θέμα
"Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φιλολογική Τάξη" και με εισηγητές τους Βασίλη Μπαζάνη, φιλόλογο και Γιώργο Σερεμετάκη, φιλόλογο. Στο σεμινάριο έγινε θεωρητική παρουσίαση Διδακτικού Σεναρίου Φιλολογικών Μαθημάτων με τη χρήση ΤΠΕ & Εργαλείων του WEB 2.0 για την τάξη καθώς και πρακτική εξάσκηση στη Δημιουργία Διδακτικού Σεναρίου Φιλολογικών Μαθημάτων με τη χρήση ΤΠΕ & στην κατασκευή ιστολογίου (blog) και πλατφόρμας συνεργατικής μάθησης (wiki).

09/11/2013: Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 09 Νοεμβρίου 2013, στις 07:30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας εκδήλωση με θέμα: "Η Καλαμάτα το 19ο αιώνα" με ομιλητές τους Χαρά Νικολακοπούλου, φιλόλογο, για τις υποδομές και τον πληθυσμό, Σταυρούλα Βερράρου, φιλόλογο, για το εμπόριο και τη βιομηχανία και Μαρία Τσαγκαράκη, πρόεδρο Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας και δ/ντρια 2ου Γ.Ε.Λ. Καλαμάτας, για την εκπαίδευση.

11-12/10/2013: Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση "Φάρις" και τις Σχολικές Συμβούλους Φιλολόγων Μεσσηνίας, κα Σταθοπούλου Δήμητρα & κα Σακκά Βασιλική, με αφορμή σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων στην Ιστορία υπό το γενικό τίτλο "H Ιστορία ως δραστική δύναμη στη σύγχρονη πραγματικότητα", διοργάνωσαν στις 11 και 12 Οκτωβρίου 2013 διήμερο εκδηλώσεων για το ολοκαύτωμα. Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στις 19:30 μ.μ. στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. έλαβε χώρα εκδήλωση με τίτλο "Ολοκαύτωμα και τραυματικές εμπειρίες" με εισηγητές τους Γεώργιο Κόκκινο, καθηγητή της Ιστορίας και της Διδακτικής της Ιστορίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου ("Το τραύμα του ολοκαυτώματος και η ευρωπαϊκή ταυτότητα"), την Οντέτ Βαρών-Βασάρ, ιστορικό στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο ("Εξόντωση και διάσωση: σκέψεις με αφορμή την ταινία του Β. Λουλέ"), τη Βασιλική Σακκά, σχολική σύμβουλο Φιλολόγων ν. Μεσσηνίας ("Εμείς και οι "άλλοι": η εμπειρία του ανεπαίσθητου εκφασισμού μιας κοινωνίας") και το Βασίλη Λουλέ, σκηνοθέτη ("Ξανακερδίζοντας το παιδικό βλέμμα"). Tο Σάββατο 12 Οκτωβρίου, 09:00-14:30, υλοποιήθηκε βιωματικό σεμινάριο κινηματογραφικής γραφής ιστορικού ντοκιμαντέρ στα γραφεία του ΣΦΜ στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας από το σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ με τίτλο "Το ντοκιμαντέρ ως εκπαιδευτικό εργαλείο". Τέλος το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 19:30 μ.μ. στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ., πρόβληθηκε η πολυβραβευμένη ταινία ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ "Φιλιά εις τα παιδιά" και ακολούθησε συζήτηση του κοινού με το σκηνοθέτη.

10/05/2013: Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Γονέων δήμου Καλαμάτας, το βιλιοπωλείο "Βιλιόπολις" και οι εκδόσεις "Μεταίχμιο" διοργάνωσαν την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Σιδέρη "Μιλώ για την κρίση με το παιδί". Η εκδήλωση έλαβε χώρα στις 10 Μαίου 2013, ημέρα Παρασκευή και 8:30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

20/04/2013: Την Κυριακή, 20 Απριλίου 2013, στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, ο Δήμος Καλαμάτας και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας οργάνωσε τα Ε΄ Πολυδούρεια που ήταν αφιερωμένα στην ποιήτρια Μελισσάνθη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε η απονομή του βραβείου "Μαρία Πολυδούρη" στους ποιητές Βλάχου Χρύσα και Θάνο Πάσχο, των οποίων οι ποιητικές συλλογές, "Τροπή" των εκδόσεων Θερμαϊκός και "Έρως Ονειρευόμενος" των εκδόσεων Γαβριηλίδη αντίστοιχα, πρώτευσαν στον ομώνυμο διαγωνισμό ποίησης. Για τις δύο ποιητικές συλλογές διαβάστηκαν και οι αντίστοιχες εισηγήσεις από την κυρία Μαρία Τσαγκαράκη, πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας, και τον κύριο Νίκο Ξανθούλη, καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ., ενώ οι βραβευμένοι ποιητές διάβασαν ποίηματά τους. Για τη ζωή και το έργο της ποιήτριας Μελισσάνθης μιλησε στην εκδήλωση η κυρία Πέρσα Αποστολή, διδάκτωρ φιλολογίας πανεπιστημίου Αθηνών. Ιδιαίτερη παρουσία στην εκδήλωση είχαν μαθητές της Μεσσηνίας, όπως η Μαρία Λουχαρέα, Μαρίνα Χατζησταύρου, Νίκος Δροσινός, Στέλλα Καρμοίρη, Χαριλένα Λιανού και Σπύρος Χιώτης, που απήγγειλαν ποιήματα της Πολυδούρη και της Μελισσάνθης, τραγούδησαν μελοποιημένη ποίηση της Πολυδούρη και εκτέλεσαν δικές τους μουσικές δημιουργίες.

20/03/2013:
Τη Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2013, στο Πνευματικό κέντρο Καλαμάτας στις 08:00 μ.μ., ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας αφιέρωσε την ημέρα ποίησης στον Κωνσταντίνο Καβάφη, με εκδήλωση που οργάνωσε προς τιμήν του με βασικούς ομιλητές τους Αντώνη Φωστιέρη, Σπύρο Βρεττό και Μαρία Τσαγκαράκη, καθώς με απαγγελίες ποιημάτων από τους συναδέλφους Τσαγκαράκη Σταύρο και Ανδρίκου Δώρα, με συνοδεία μουσικών οργάνων από τους μαθητές Σπύρο Χιώτη και Ορέστη Σαρέλλα και με τη συμμετοχή του μουσικού και καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας Νίκου Ξανθούλη.

09/03/2013: Το Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013, στο 2ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, 9:00 - 2:00 το πρωί, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας διοργάνωσε ημερίδα "δημιουργικής γραφής", με βάση το νέο πρόγραμμα σπουδών για τους συναδέλφους που διδάσκουν Γλώσσα και Λογοτεχνία στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, με εισηγήτριες τις Παναγιώτα Ψυχογυιοπούλου, Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων με έδρα την Πάτρα & Σύμβουλο προώθησης για την πιλοτική εφαρμογή των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών στο Γυμνάσιο και στο θεματικό πεδίο Γλώσσα - Λογοτεχνία, με τίτλο εισήγησης "Η αξιοποίηση της δημιουργικής γραφής στην εκπαιδευτική διαδικασία" και Χαρά Νικολακοπούλου, φιλόλογο, με μεταπτυχιακό στη δημιουργική γραφή από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, με τίτλο εισήγησης "Η δημιουργική γραφή στην τάξη και στην πράξη μέσα από παραδείγματα". Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με βιωματικά εργαστήρια, στα οποία οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να εφαρμόσουν δειγματικά τη δημιουργική γραφή.

04/03/2013: Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας, στα πλαίσια της ενασχόλησής του με το Νεοελληνικό Θέατρο, μέσω της λέσχης ανάγνωσης, προσκάλεσε στην Καλαμάτα τη θεατρική παράσταση "Το Συναξάρι του Ανδρέα Κορδοπάτη" του Θανάση Βαλτινού, σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντωνίου, τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013, στις 08:00, στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ.

15/02/2013: Η Λέσχη Ανάγνωσης, στα πλαίσια των θεατρικών εξορμήσεων, οργάνωσε επίσκεψη στο θέατρο της οδού Κεφαλληνίας, Κεφαλληνίας 16, Κυψέλη, στην Αθήνα, με σκοπό της παρακολούθηση της παράστασης "Φόνισσα" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία Στ. Λιβαθινού, με πρωταγωνίστρια την Μπέτυ Αρβανίτη.

28/01/2013:
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας, στα πλαίσια της ενασχόλησής του με το Νεοελληνικό θέατρο το 2012-2013, οργάνωσε την ομιλία του καθηγητή θεατρολογίας του Καποδιστρακού Πανεπιστημίου Αθηνών ΒΑΛΤΕΡ ΠΟΥΧΝΕΡ με θέμα "Το Νεοελληνικό Θέατρο στον εικοστό αιώνα". Η ομιλία έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Αρχική | Ιστορικό | Εκδηλώσεις | Ψηφιακό Αρχείο | Λέσχη Ανάγνωσης | Επικοινωνία | Πλάνο του δικτυακού τόπου


Υπομενού


Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού